Mirësevini në faqen e Besëlidhjes. Për të bashkëpunuar me ne ose për informacion. Kontakt: info@ksbeselidhja.com

Vitet 50 dhe 60. Vetëm dy pjesëmarrje për lezhjanët

Vitet 50-të dhe 60-të shënojnë vetëm dy pjesëmarrje të ekipit lezhjanë në kategorinë superiore dhe pikërisht në sezonin 1950 dhe 1952.

Sezoni 1950: Ne kete sezon moren pjese 12 ekipe dhe ekipi i Beselidhjes u rendit ne vendin e peste ndersa ekipi i Dinamos u shpall kampion i Superliges per kete sezon.

Renditja
1 Dinamo 29
2 Partizani 29
3 Shkodra 23
4 Kavaja 15
5 Lezha 13
6 Vlora 13
-------------
7 Korça 19
8 Durrësi 15
9 Tirana 16 14
10 Elbasani 13
11 Fieri 9
12 Spartak Pogradeci 0

Shënim1: Pas raundit te 1, 6 ekipet e para te renditjes kane luajtur me njëra-tjetrin dhe të njëjtën gjë për 6 të tjera.
Shënim 2: "Shkodra" është Vllaznia, "Kavaja" është Besa, "Lezha" është Beselidhja, 'Vlora' është Flamurtari, "Korça" është Skënderbeu, "Durrësi" është Teuta, "Tirana" është Tirana SK, 'Fier' është Apolonia dhe 'Spartak Pogradec "është Pogradeci

Sezoni 1952:  Moren pjese gjithsej 21 ekipe, te ndara ne tre grupe dhe ekipi i Dinamos u shpall kampion i Superliges.

Grupi A
1 Dinamo 24
2 Puna Korçë 16
3 Puna Durrës 13
4 Spartaku Shkodër 13
5 Puna Kavajë 10
6 Puna Gjirokastër 26 6
7 Puna Fier 2

Grupi B
1 Partizani 24
2 Puna Shkodër 18
3 Puna Vlorë 15
4 Puna Berat 14
5 Spartaku Korçë 5
6 Puna Lushnje 5
7 Puna Lezhë 3

Grupi C
1 Puna Tiranë 19
2 Dinamo Vlorë 14
3 Luftëtari Sh.B.O. "Enver Hoxha" Tiranë 11
4 Spartaku Pogradec 10
5 Puna Elbasan 5
6 Puna Shijak 1
7 Spartaku Qyteti Stalin(it withdrew) 0

Final group
1 Dinamo 16
2 Partizani 15
3 Puna Shkodër 12
4 Puna Korçë 8
5 Puna Tiranë 7
6 Dinamo Vlorë 2
Back To Top